Εκδήλωση του “Νηλέα” για βιολογική καλλιέργεια ελιάς

Παρουσία νέων Μεσσήνιων αγροτών αλλά και παραγωγών από τους όμορους νομούς, πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τη βιοδυναμική γεωργία και τη βι...


Παρουσία νέων Μεσσήνιων αγροτών αλλά και παραγωγών από τους όμορους νομούς, πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τη βιοδυναμική γεωργία και τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς, που διοργάνωσε την Τετάρτη ο αγροτικός συνεταιρισμός "Νηλέας" στην αίθουσα "Rex" στη Χώρα.

Οι εισηγητές Δημήτρης Φενέκος, ελεγκτής ΔΗΩ, και Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, παρουσίασαν όλες τις πλευρές της βιολογικής γεωργίας (τεχνικά θέματα κανονισμού, φυτοπροστασία και θρέψη, δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και υφιστάμενα προβλήματα. Ο διευθυντής της ΔΗΩ Δημήτρης Δημητριάδης έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της βιοδυναμικής γεωργίας, ως σύστημα παραγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των των συμμετεχόντων. 

Σε ανακοίνωση του ο "Νηλέας" αναφέρει: «Διαπιστώνοντας συνεχώς ότι πολλά πράγματα αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ενημέρωση και ενδυνάμωση του "Νηλέα" με νέους αγρότες της περιοχής μας».

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]