ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εξαγωγές σκόρδου Πλατυκάμπου σε Ιαπωνία και ΑυστραλίαΑνοίγει τα φτερά του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία να εξάγει μεγάλες ποσότητες σκόρδου στην Ιαπωνία, ενώ ήδη έχει στείλει σχετικά δείγματα και στην Αυστραλία. Κινήσεις που αποδεικνύουν τη δυναμική του τοπικού προϊόντος και δημιουργεί ευοίωνες συνθήκες για την τοπική οικονομία. 
 
Όπως έγινε γνωστό, η ιαπωνική εταιρεία WAKUNAGA -εκπρόσωποι της οποίας είχαν έρθει τον Φεβρουάριο στον Πλατύκαμπο, με πρωτοβουλία του καθηγητή Δημ. Κουρέτα- απάντησαν ότι επιθυμούν να απορροφήσουν τη φετινή παραγωγή για τη χρήση του σκόρδου Πλατυκάμπου σε φαρμακευτικά σκευάσματα (συμπληρώματα). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννη Κουκούτση, «αναμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τη σύναψη συμφωνίας με τους Ιάπωνες, προκειμένου να γνωρίζουμε, πριν τη σπορά που θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου, την ακριβή ποσότητα που θα χρειαστούν. Όλα δείχνουν ότι ανοίγει μία νέα σελίδα για το τοπικό μας προϊόν. 
 
Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, καθώς οι Ιάπωνες σκέφτονται να κατασκευάσουν μέχρι και εργοστάσιο στην περιοχή (και όχι στη Γερμανία, όπως προγραμμάτιζαν) προκειμένου να μειώσουν και το μεταφορικό κόστος. Η εταιρεία διαθέτει ήδη εργοστάσιο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ για την Ευρώπη σχεδίαζε να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γερμανία. Μόλις διαπίστωσε τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου Πλατυκάμπου αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία του στην περιοχή μας» δηλώνει ο γνωστός συνεταιριστής. 
 
Επιπλέον ο Συνεταιρισμός ανοίγει τα φτερά του και προς την Αυστραλία, στην οποία έστειλε ένα μικρό δείγμα (5,5 τόνοι) σκόρδου σε αλυσίδα διατροφής που εδρεύει στην Αδελαΐδα, με την προσδοκία ότι και η απάντηση των Αυστραλών θα είναι εξίσου θετική. Σύμφωνα με τον Γιάννη Κουκούτση, «οι παραπάνω εξελίξεις συνιστούν μία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, όχι μόνο για τον Συνεταιρισμό, αλλά συνολικά για όλους τους παραγωγούς σκόρδου στην περιοχή. 
 
Η διοίκηση του Συνεταιρισμού στοχεύει να επενδύσει στη δημιουργία ενός συσκευαστηρίου, ώστε η συγκέντρωση και τυποποίηση του σκόρδου να γίνεται με μηχανήματα και όχι χειρωνακτικά, όπως μέχρι τώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα χτυπήσουμε την πόρτα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να βρεθεί τρόπος ένταξής μας σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα».
 

Αγροτικά Εφόδια 
 
eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εξαγωγές σκόρδου Πλατυκάμπου σε Ιαπωνία και Αυστραλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: