ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διπλό «όχι» για το φωτοβολταϊκό ΚωσταραζίουΤην αντίθεσή του για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος περίπου 105 MW στο Παλαιό Κωσταράζι, από εταιρεία που εδρεύει στη Γερμανία εξέφρασε χθες (31/8/2020) το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα τίθενται οι όροι προς τους επενδυτές, έτσι ώστε να γνωμοδοτούν θετικά στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης το 2% των εσόδων, που προτίθεται να δώσει ο επενδυτής στην τοπική κοινωνία, ως ανταποδοτικό όφελος είναι πάρα πολύ μικρό, σε σχέση με την απόδοση που θα έχει και πρότεινε αυτό να φθάσει το 25%, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Καρυπίδης πρότεινε να γίνει επένδυση παραγωγής ηλιακών πάνελ από την εταιρία, προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή της.

Σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του για την έκταση των περίπου 3.500 στρεμμάτων, που προτίθεται να εγκαταστήσει η εταιρία το φωτοβολταϊκό πάρκο, γιατί όπως επισημάνθηκε είναι χορτολιβαδική έκταση, την οποία χρησιμοποιούν κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρίας, επισήμανε ότι η έκταση είναι ενδεικτική και μπορεί το φωτοβολταϊκό πάρκο να εγκατασταθεί ακόμη και σε 900 στρέμματα, σε περιοχή που θα υποδειχθεί από την τοπική κοινωνία.

Εν των μεταξύ την ομόφωνη αντίθεσή του εξέφρασε χθες στην έκτακτή του συνεδρίαση και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους Ορεστικού, όπως και 11 κτηνοτρόφοι του Κωσταραζίου Καστοριάς.

 
Μάκης Νασιάδης
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διπλό «όχι» για το φωτοβολταϊκό Κωσταραζίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: