ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαμαρτυρία για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στο όρος Βέρνον ΦλώριναςΚοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις εργασίες στο όρος Βέρνον της Φλώρινας για τη τοποθέτηση αιολικών πάρκων, εξέδωσαν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Φλώρινας, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης καθώς και άλλοι σύλλογοι χιονοδρομίας της Φλώρινας.

 
 
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν «οι κορυφές των βουνών αντιμετωπίζονταν ανέκαθεν ως χώροι ιδιαίτερης σημασίας, συμβολισμού και αξίας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πλειονότητα τους έχουν μικρά εκκλησάκια συνήθως του Προφήτη Ηλία συμβολίζοντας έτσι την ιδιαιτερότητα των σημείων αυτών. Γνωρίζουμε ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν την υποχρέωση αποκατάστασης του χώρου μετά το πέρας της εμπορικής αξιοποίησης του. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό για μια δασική περιοχή χαμηλότερου υψομέτρου άραγε πως θα είναι δυνατό να ξαναφτιαχτεί η μοναδικότητα μιας κορυφής όταν θα έχει ισοπεδωθεί για τις εγκαταστάσεις τοποθέτησης και λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας βιομηχανικού τύπου που συνήθως είναι ύψους 40 με 80 μέτρα ή ακόμα και μεγαλύτερες, και απαιτούν και τις ανάλογες βάσεις στήριξης οπλισμένου σκυροδέματος;»

 
 
Σημειώνουν τέλος «αντιλαμβανόμενοι της αξία της χρήσης και της ύπαρξης των Α.Π.Ε θεωρούμε ταυτόχρονα πως δεν θα πρέπει στην προσπάθεια μας για παραγωγή ενέργειας με ανανεώσιμους και φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους να προβαίνουμε σε μη αναστρέψιμες και καταστροφικές επεμβάσεις σε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και ζητούμε την ανάκληση ή τροποποίηση των περιοχών τοποθέτησης των ανεμογεννητριών που προορίζονται για τις δυο παραπάνω κορυφές μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επίσημους φορείς».

Τη διαμαρτυρία υπογράφουν οι σύλλογοι::
  • Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ)
  • Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (ΣΟΧΦ)
  • Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ)
  • Γυμναστική Ένωση Φλώρινας (Γ.Ε.Φ)
  • Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης (ΣΕΟΚ)
  • Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης (ΣΕΟΘ)
(οι συμμετοχές και άλλων συλλόγων είναι σε συνεχή εξέλιξη)
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Διαμαρτυρία για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στο όρος Βέρνον Φλώρινας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: