Επιστολή κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο υπουργείο για τις ανοικτές τιμές στο γάλα

Κοινή επιστολή ζητώντας την «άμεση μετάβαση από τις ανοικτές τιμές του «όσο πάει», στην επαγγελματική ενηλικίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας»...


Κοινή επιστολή ζητώντας την «άμεση μετάβαση από τις ανοικτές τιμές του «όσο πάει», στην επαγγελματική ενηλικίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας» απέστειλαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και τους αρμόδιους φορείς, οκτώ κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Όπως αναφέρουν, η διαχρονική πρακτική των ανοιχτών τιμών στις αγοραπωλησίες του γάλακτος συνεχίζεται και στις φετινές «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των παραγωγών και των μεταποιητών και εμπόρων. Ζητάνε άμεση νομοθετική παρέμβαση και την υλοποίηση των εξαγγελιών της περασμένης χρονιάς. «Απλά βήματα δικαιοσύνης και προόδου, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να μπορεί να διαπραγματεύεται ουσιαστικά ώστε να μην ζει με την προσμονή για την τιμή που θα ορίσει ο μεταποιητής.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]