Πέθανε ο Βαγγέλης Μπούτας

Ο εμβληματικός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, που πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια στις κινητοποιήσεις των αγροτών άφησε την τελευταί...Ο εμβληματικός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, που πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια στις κινητοποιήσεις των αγροτών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών. 

Πέθανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ σε ηλικία 66 ετών.

Ο Βαγγέλης Μπούτας έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από σκληρή «μάχη» με τον καρκίνο και ταλαιπωρημένος από σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του.

Συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2018 είχε ανατραπεί το τρακτέρ που οδηγούσε στα χωράφια με συνέπεια να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Τα τραύματα επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την υγεία του.

Ο Μπούτας υπήρξε εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας. Γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας, από γονείς αγρότες κι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Ο πατέρας του υπήρξε οργανωμένος στην προδικτατορική ΕΔΑ, ενώ η μητέρα του είχε περάσει από το αντάρτικο, μαζί με τέσσερα αδέλφια της, από τα οποία το ένα σκοτώθηκε το 1948.

Από μικρός δούλεψε στα χωράφια, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική δράση στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής του. Το Νοέμβρη του ‘77, οργανώνεται στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις οργανώσεις της Θεσσαλίας και στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Το 1980 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας, καθώς και του Γραφείου της, το 1983 στην Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας μέχρι και το 1990 και στη συνέχεια στο Συντονιστικό Όργανο Θεσσαλίας έως το 1994.

Υπήρξε βουλευτής Καρδίτσας του Κόμματος την τετραετία 1996 - 2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, Βουλευτικές, Ευρωεκλογές και στη Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Ακόμα, στο αγροτικό κίνημα και τους συλλόγους της περιοχής του, ο Μπούτας έχει διατελέσει Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.
  
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]