ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφερειακή Ένωση Δήμων: Ζητά λύση για τη δακοκτονίαΘέση στο τεράστιο ζήτημα της δακοκτονίας στην Κρήτη παίρνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η οποία κατανοεί το πρόβλημα και ζητά λύσεις.

Το τεράστιο θέμα, αλλά και η πιθανότητα κινδύνου επανάληψης φαινομένων καταστροφής στην ελαιοπαραγωγή, το έχει επισημάνει με αναλυτικά ρεπορτάζ της κατ’ επανάληψη η «Π» προτού ακόμα υπάρξει η οποιαδήποτε θεσμική ενεργοποίηση.

Το πρόβλημα πλέον έχει «χτυπήσει» την πόρτα όλων, ενώ ο κίνδυνος για μία ακόμα καταστροφή του συνόλου της παραγωγής είναι περισσότερο από ορατός, με Περιφέρεια, αλλά και παραγωγούς να προσπαθούν να πράξουν όσα μπορούν για την επιβίωση της φετινής σοδιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων που θέτει εκ νέου το πρόβλημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ενώ ο πρόεδρος της Γιάννης Κουράκης, ζητά την άμεση έγκριση επιπλέον χρηματοδότησης για το πρόγραμμα δακοκτονίας, λόγω της εκτεταμένης δακοπροσβολής στην Κρήτη.

«Στην Περιφέρεια Κρήτης έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει εκτεταμένη δακοπροσβολή του ελαιοκάρπου, γεγονός που θα υποβαθμίσει την ποιότητα του φετινού παραγόμενου ελαιολάδου και θα δώσει ένα ακόμη πλήγμα στην απώλεια παραδοσιακών αγορών του κρητικού προϊόντος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής, όπου και τονίζεται:

«Τα παραπάνω αποτελούν διαπίστωση πολλών δημάρχων της Κρήτης καθώς και αγροτικών φορέων, ενώ σχετικό έγγραφο απεστάλη από τον δήμαρχο Μινώα- Πεδιάδας, το οποίο και σας κοινοποιούμε.

Το πρόγραμμα δακοκτονίας έχει αποδειχθεί ελλιπές και αναποτελεσματικό και απαιτούνται άμεσα νέοι πρόσθετοι ψεκασμοί.

Για την εφαρμογή νέου προγράμματος ψεκασμών απαιτείται όπως γνωρίζεται, η έγκριση νέας επιπλέον χρηματοδότησης το συντομότερο δυνατόν ώστε να μειωθεί η αναμενόμενη ζημιά και στο προϊόν και στο εισόδημα των παραγωγών.

Κατανοώντας το επείγον του θέματος, παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση νέου προγράμματος».
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Περιφερειακή Ένωση Δήμων: Ζητά λύση για τη δακοκτονία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: