ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τι γίνεται με το ελαιοκομικό μητρώο


Τι γίνεται με το ελαιοκομικό μητρώο .Να επικαιροποιηθεί το ελαιοκομικό μητρώο, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όσοι παρακολουθούν τα αγροτικά ζητήματα γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πραγματικός αριθμός των ελαιοδέντρων στην Κρήτη είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που υπάρχει στο ελαιοκομικό μητρώο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια το μητρώο δεν έχει ενημερωθεί, με αποτέλεσμα βέβαια οι όποιες ενισχύσεις από το Κράτος, μεταξύ των οποίων και οι χρηματοδοτήσεις για τη δακοκτονία, να περιλαμβάνουν τον μικρότερο αριθμό δέντρων και όχι τον πραγματικό.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε μια κοινή αναφορά, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις από πλευράς Υπουργείου σε σχέση με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, αλλά και την επικαιροποίηση του.

«Από το 1998 μέχρι σήμερα δεν έχει επικαιροποιηθεί στο Ελαιοκομικό Μητρώο ο πραγματικός αριθμός των φυτεμένων ελαιοδέντρων», τονίζουν στην κοινή παρέμβαση τους στη Βουλή οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνουν στην κοινή αναφορά που κατέθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ειδικά για την Κρήτη «θεωρείται σίγουρο ότι, αν είχαμε τον ακριβή αριθμό ελαιοδέντρων από το 1998 μέχρι σήμερα, τα κονδύλια που θα διεκδικούσε το νησί μας και κατά συνέπεια τα φυτοφάρμακα και οι δολωματικοί ψεκασμοί που θα χρησιμοποιούνταν κατά του δάκου θα έφταναν σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα».

Εκτός από το ζήτημα της απουσίας επικαιροποιημένης καταγραφής από το 1998 μέχρι σήμερα του ακριβή αριθμού των φυτεμένων ελαιοδέντρων, οι 3 βουλευτές επαναφέρουν και το ζήτημα της προστασίας από το δάκο και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των μυκητολογικών προσβολών του ελαιοκάρπου.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τι γίνεται με το ελαιοκομικό μητρώο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: