Μ. Βορίδης: Όποια διαταραχή υπάρξει για την τιμή όψιμου καρπουζιού θα εξετασθεί αμέσως

Δίχως ουσιαστικό λόγο και αιτία εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες οι καρπουζοπαραγωγοί του νομού Ηλείας τονίζεται από κύκλους του Υπ. Αγροτ...


Δίχως ουσιαστικό λόγο και αιτία εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες οι καρπουζοπαραγωγοί του νομού Ηλείας τονίζεται από κύκλους του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που είδαν πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη στις προθέσεις του είναι η καταβολή ενισχύσεων προς τους παραγωγούς του πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης, η συγκομιδή του οποίου ολοκληρώθηκε εντός του Ιουλίου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο, διαπιστώθηκε διαταραχή στην τιμή του προϊόντος εξαιτίας του κορωνοϊού.

Προφανώς δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση – αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν ότι δημιουργείται εσφαλμένα ένα κλίμα αμφισβήτησης κατά του Βορίδη, γεγονός που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τις μέχρι τώρα κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο για την ανακούφιση των αγροτών. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκομιστικής περιόδου κάθε προϊόντος συγκρίνει τα στοιχεία τιμών με την περσινή καλλιεργητική περίοδο και εφόσον διαπιστωθεί διαταραχή, προχωρά στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Σε ό,τι αφορά το υπαίθριο καρπούζι (όψιμο) το οποίο έχει μετατραπεί σε… μήλον της Έριδος για τους Ηλιείς καρπουζοπαραγωγούς, όπως προκύπτει από πληροφορίες του υπουργείου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η συγκομιστική περίοδος του προϊόντος κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Αμέσως μετά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα μελετήσουν τα στοιχεία και εφόσον προκύψει ότι το προϊόν υπέστη διαταραχή στην τιμή διάθεσής του, ο Μάκης Βορίδης θα σπεύσει να ενισχύσει τους πληγέντες καρπουζοπαραγωγούς, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα και για τους ανθοπαραγωγούς, τους αιγοπροβατοτρόφους, τους αλιείς, τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και τους σπαραγγοπαραγωγούς.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια