Δυτ. Μακεδονία: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση προϋπολογισμού για τα σχέδια βελτίωσης

Ερώτηση για την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη χρηματοδότηση όλων των αιτήσε...


Ερώτηση για την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη χρηματοδότηση όλων των αιτήσεων αγροτών που αφορούν το πρόγραμμα για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς Πέτη Πέρκα, Καλλιόπη Βέττα και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην ερώτηση καταγράφεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έγκριση μικρού μέρους των αιτήσεων των αγροτών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και ειδικότερα στο μέτρο 4 – Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Όπως αναφέρουν, χρηματοδοτούνται 570 αιτήσεις φυσικών προσώπων και 25 από ομάδες παραγωγών, τη στιγμή που 357 αιτήσεις κρίθηκαν ως επιλαχούσες και δε θα χρηματοδοτηθούν, παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά και στην αναγκαιότητα της στήριξης του αγροτικού τομέα, που «μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο και το πυλώνα επιβίωσης του τοπικού πληθυσμού και τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής». Ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό η αύξηση του διαθέσιμου ποσού ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Πρόγραμμα

 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]