ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

“Εξετάζεται ενίσχυση για τις ελιές” ενημέρωσε ο Βορίδης


«Εξετάζουμε την ενίσχυση της πτηνοτροφίας, της ανοιξιάτικης πατάτας, της ντομάτας θερμοκηπίου, των καρπουζιών και των επιτραπέζιων ελιών.

Αυτές είναι παραγωγές οι οποίες έχουν πληγεί, εμφανίζουν σήμερα διαταραχή, των οποίων την ενίσχυση εξετάζουμε». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης χθες το πρωί στη Βουλή, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη και Βαγγέλη Αποστόλου. 

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε πως από τη χρονική στιγμή που ο ίδιος θα ανακοινώσει ότι ενισχύεται ένας κλάδος, θα περάσουν τρεις ή τέσσερις μήνες για να φανούν τα λεφτά στους λογαριασμούς των παραγωγών. 
 
«Η ανακοίνωση σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει την προπαρασκευαστική διαδικασία, δηλαδή έχει τελειώσει η παραγωγή, έκλεισαν οι αριθμοί, έχουμε πλήρη εικόνα της διαταραχής και αρχίζουμε και την υπολογίζουμε- με αυτό το ποσό» εξήγησε συνεχίζοντας: «Απαιτείται η απόφαση αυτή να φύγει να πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού γυρίσει η συγκεκριμένη, πρέπει να πάει στο Γενικό Λογιστήριο. Αυτή είναι η πρώτη απόφαση. Αυτό είναι η δέσμευση του ποσού. Επεται δεύτερη απόφαση, η οποία ουσιαστικά εφαρμόζει το μέτρο. Δίνει την εντολή να εφαρμοστεί το μέτρο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ανοίγει το πληροφοριακό σύστημα και χρειάζεται χρόνος».

Σε ό,τι αφορά τις σχετικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (για την αποκατάσταση των πληγέντων) ο υπουργός υπογράμμισε ότι η παρούσα ηγεσία του ΥπΑΑΤ δεν ακολουθεί την πολιτική των προκατόχων της, αλλά προσεγγίζει το όλο θέμα με βάση τον αριθμό των πωλήσεων, τις τιμές, τη μείωση της ζήτησης και της κατανάλωσης, τη συνολική επίπτωση σε κάθε κλάδο.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
“Εξετάζεται ενίσχυση για τις ελιές” ενημέρωσε ο Βορίδης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: