Ιανός: Λιγότερες ζημιές εάν υπήρχαν φράγματα...

Ίσως προσφέρουν καλύτερες τιμές τα εκκοκκιστήρια μετά τη μειωμένη παραγωγή... Πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμεν...

Ίσως προσφέρουν καλύτερες τιμές τα εκκοκκιστήρια μετά τη μειωμένη παραγωγή...
Πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στον Νομό Καρδίτσας και στην επαρχία Φαρσάλων από το πέρασμα του «Ιανού», με τους περισσότερους να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «αν υπήρχαν τα φράγματα, ιδιαίτερα στον Ενιπέα, η ζημιά θα ήταν μικρότερη ή θα είχε περιοριστεί». 

Για μία ακόμα φορά, εκ των υστέρων οι αρμόδιοι καλούνται να αποφασίσουν για το πώς θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που είναι εδώ. Σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες περίπου 150.000 στρέμματα έχουν πληγεί στον κάμπο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της ηγεσίας του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και στα Φάρσαλα. 

Η κυβέρνηση ήδη κλείδωσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Κρατικό προϋπολογισμό για την αποζημίωση των παραγωγών, ενώ οι καλλιέργειες που φαίνεται να χτυπήθηκαν είναι κυρίως το βαμβάκι και το καλαμπόκι. 
 
Ιδιαίτερα η ζημιά στη βαμβακοκαλλιέργεια είναι μεγάλη, καθώς η φετινή παραγωγή χτυπήθηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή, που σημαίνει ότι είχαν γίνει όλα τα καλλιεργητικά έξοδα, ενώ η χρονιά προδιαγραφόταν καλή, σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα. Από την άλλη εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για ολοκληρωτική καταστροφή στη βαμβακοκαλλιέργεια σε Φάρσαλα και Καρδίτσα, αυτόματα προκύπτει το συμπέρασμα ότι ελλείψει παραγωγής, τα εκκοκκιστήρια ίσως χρειαστεί να προσφέρουν καλύτερες τιμές απ’ αυτές που ακούγονταν μέχρι πρότινος.
 
Αγροτικά Εφόδια
 
eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]