ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιστροφή στο χωράφι με δυσκολίες και πολλή δουλειάΗ Βικτωρία Γογώζη άφησε την Κατερίνη πίσω της κλείνοντας το εκεί κατάστημά της. Η κατάσταση με τις οφειλές στο ΤΕΒΕ είχε φτάσει στο απροχώρητο. Επέστρεψε στην Κομοτηνή και επιχείρησε εκ νέου με ένα κατάστημα πώλησης μπουγάτσας χωρίς, όμως, κι εκεί να τα καταφέρει. Δύσκολες εποχές για το επιχειρείν. Τόσο δύσκολες που τα δέκα στρέμματα γης, κληρονομιά από τον πατέρα, στα Άμφια της Ροδόπης έγιναν απάγκιο. Έτσι, από το 2011 καλλιεργεί τη γη και «παλεύει» μόνη της όπως λέει.
 
 
  
 
Κουβεντούλα με πωλήτρια στην λαϊκή περιμένοντας τους πελάτες

 
 
«Βαριά δουλειά. Πολύ βαριά. Αν δείτε τα χέρια μου θα καταλάβετε πώς είμαι. Ξεκίνησα την δουλειά αυτή 70 κιλά και έμεινα σαράντα», λέει η κ. Γογώζη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». εξηγώντας πως στην αρχή πήγαινε καλά, τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, «καθόλου καλά». «Ειδικά με αυτή την αρρώστια του κορονοϊού καθόλου καλά.»

Καλλιεργεί τα πάντα, αυτή την εποχή. «Από όλα και από λίγα για να μπορώ να τα δουλεύω», λέει, και προσπαθεί να τα πουλήσει μόνη. «Τον χειμώνα είναι ακόμη πιο δύσκολα», σημειώνει, προσθέτοντας, «όλοι νομίζουν ότι οι παραγωγοί βγάζουν λεφτά. Μέσα είμαστε όλοι. Όποιον και να ρωτήσεις, ένα χαλάζι να πέσει, μια πλημμύρα να γίνει η καταστροφή είναι μεγάλη.»

Το πρωί σηκώνεται στις πέντε και στις έξι και μισή βρίσκεται ήδη στο χωράφι, πηγαίνει τρεις και τέσσερις το απόγευμα και εκείνη συνεχίζει την τσάπα ασταμάτητα. «Πολλές ώρες δουλειάς, δεν γίνεται διαφορετικά, αυτά θέλουν δουλειά και μάζεμα και πότισμα και καθάρισμα και ό,τι χρειαστεί», δηλώνει και προσθέτει: «Πώς θα βγει με 150 ευρώ το μήνα να πληρώνει ΟΓΑ ο γεωργός; Τα χαρτιά έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Τρεις μήνες χωρίς λαϊκές δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε. Όλοι οι γεωργοί είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό. Αν θα πάρουμε καμία αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε καμία χαλαζόπτωση. Τίποτα άλλο.» Όπως επισημαίνει η κ. Γογώζη, έχει φτάσει κι εκείνη και πολλοί συνάδελφοί της να λέει: «’Να μην πεινάμε και να μην μείνουμε στον δρόμο’, αυτό φτάσαμε να λέμε.»
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επιστροφή στο χωράφι με δυσκολίες και πολλή δουλειά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: