ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επενδύουν στο βιοαέριο οι Λαρισαίοι τευτλοπαραγωγοίΣτο βιοαέριο θα επενδύσουν και φέτος τη φετινή σοδειά που θα προκύψει από τα 2.500 στρέμματα (4.500 στρ. συνολικά στη Θεσσαλία) οι 100 περίπου Λαρισαίοι τευτλοπαραγωγοί, λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί και φέτος αναφορικά με τη λειτουργία του Ζαχαρουργείου στις Σέρρες και τη δυνατότητα απορρόφησης της φετινής παραγωγής. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τευτλοεξαγωγέων νομού Λάρισας Θοδωρή Δαλακούρα, «όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα δώσουμε την παραγωγή μας σε εταιρεία που εδρεύει στο Πολυδάμειο Φαρσάλων και δραστηριοποιείται στον τομέα των ενεργειακών φυτών. 
 
Η συγκομιδή θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και η παραγωγή προμηνύεται καλή (μέσος όρος 6-7 τόνοι το στρέμμα). Ευχή όλων βέβαια, κάποια στιγμή να ξαναλειτουργήσουν τα ζαχαρουργεία και να επιστρέψουμε στην πραγματική καλλιέργεια, ώστε να προωθήσουμε στην εγχώρια αγορά την ποιοτική ζάχαρη που παράγαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κρίμα να εισάγουμε ζάχαρη από το εξωτερικό» κατέληξε ο κ. Δαλακούρας.

Κατάληψη του εργοστασίου στις Σέρρες από τους Μακεδόνες τευτλοπαραγωγούς

Σε κατάληψη του εργοστασίου των Σερρών, όπου και άδειασαν συμβολικά ένα φορτηγό με τεύτλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχουν προχωρήσει από το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου αγανακτισμένοι τευτλοπαραγωγοί του νομού, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, αφού η περίοδος της καμπάνιας είναι προ των πυλών και εκείνοι δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν την παραγωγή τους. 
 
Παραγωγή που ανέρχεται σε περίπου 10.500 στρέμματα, που έχουν σπαρθεί σε Σέρρες, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Πιερία. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραθανάσης φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα λειτουργήσει η μονάδα κι ως εκ τούτου δεν θα παραλάβει τα τεύτλα, υποστηρίζοντας πως «η σύμβαση μίσθωσης που έχει υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς για τις μονάδες των Σερρών και του Πλατέος είναι για 28 μήνες και δεν αρκούν για να μπορέσει να αποσβέσει τις επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ που απαιτεί, κατά τις εκτιμήσεις του, ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου στις Σέρρες, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει. 
 
Ουσιαστικά ο επιχειρηματίας ζητά να επεκταθεί η διάρκεια της εκμίσθωσης, κατά περίπου άλλα 7-8 χρόνια, για να έχει μπροστά του μια γεμάτη δεκαετία να αναπτύξει τα σχέδιά του για την τοπική μονάδα και την καλλιέργεια».
 
 Αγροτικά Εφόδια
eleftheria.gr
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επενδύουν στο βιοαέριο οι Λαρισαίοι τευτλοπαραγωγοί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: