ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ένωση Μεσσηνίας: Αίτηση ενίσχυσης σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορώνΣε λειτουργία έχει τεθεί το σύστημα υποβολής αίτησης ενίσχυσης που αφορά στην κρατική ενίσχυση με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης στους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών.

Αυτό ενημερώνει η Ενωση Μεσσηνίας, αναφέροντας ότι το διάστημα υποβολής αίτησης είναι μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η Ενωση πληροφορεί πως αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν την υποβοήθηση στην υποβολή αίτησης για τη λήψη επιχορήγησης από παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών. Δικαιούχοι άμεσης επιχορήγησης μέσω κρατικής οικονομικής ενίσχυσης είναι οι παραγωγοί πωλητές στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας, οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις: α) Εχουν υποβάλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης για το 2019, έως και 31/12/2019. β) Εχουν «άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών», σε ισχύ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 4497/2017 (Α’ 171). γ) Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019 κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (άρθ. 2 σημ. 14). δ) Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον των παραπάνω προϋποθέσεων, όσοι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στον κλάδο νωπών οπωροκηπευτικών ή οικοτεχνίας και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) ή/και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ).

Με βάση την ενημέρωση από την Ενωση, ο κάθε εν δυνάμει δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλει την αίτησή του απευθείας στο σύστημα υποβολής της αίτησης ΕΑΕ 2019 μέσω της επιλογής "Χρήση εφαρμογής" στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/, εφόσον διαθέτει προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος (ΕΑΕ 2014-2020, υποβολή αιτήσεων για βιολογικά, νιτρορύπανση κτλ.) ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ (επιλογή "Αίτημα εγγραφής" στην ανωτέρω σελίδα). Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης ΕΑΕ 2019 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού Κρατικές Ενισχύσεις Covid19> Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης Παραγωγών Πωλητών σε Λαϊκές Αγορές.

Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών της Ενωσης Μεσσηνίας.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ένωση Μεσσηνίας: Αίτηση ενίσχυσης σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: