ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κίνδυνος να ξεμείνει η Κρήτη από κηπευτικά - Αίτημα των Αγροτών για οικονομική ενίσχυση


Αίτημα για οικονομική ενίσχυση στα θερμοκηπιακά κηπευτικά απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών προς όλους τους βουλευτές της Κρήτης καθώς και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων Τυμπακίου, Σητείας, Ιεράπετρας και Σελίνου, αυτή τη χρονιά χάθηκε η περίοδος της παραγωγής εξαιτίας της πανδημίας και είναι ανυπολόγιστες οι ποσότητες της συγκομιδής που πετάχτηκε.

Ωστόσο, γίνεται σαφές ότι οι αγροτικοί σύλλογοι δε ζητούν αποζημίωση αλλά οικονομική ενίσχυση στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ξεκινήσουν την καλλιέργεια κηπευτικών ξανά, αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία συνθηκών επισιτιστικής κρίσης τους επόμενους μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, καταλήγει η επιστολή, δε θα διασφαλιστεί η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια των προϊόντων.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Κίνδυνος να ξεμείνει η Κρήτη από κηπευτικά - Αίτημα των Αγροτών για οικονομική ενίσχυση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: