ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αναξιοποίητες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων στην Κάρλα


Το σοβαρό θέμα των χιλιάδων αγροτικών εκτάσεων που ανήκουν στο κράτος και παρά τις προτάσεις που έχουν γίνει για την αξιοποίηση τους υπάρχει μέχρι και σήμερα στασιμότητα επαναφέρει στην επικαιρότητα για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΑΣ.Β Νικήτας Πρίντζος.

 
Ο κ. Πρίντζος εξέφρασε την λύπη του διότι άρχοντες της Πολιτείας καταφέρονται εναντίον των φωτοβολταϊκών πάρκων και της ενέργειας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να αναδείξει σε επίπεδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
 
Εκπλήσσομαι που τα λένε άνθρωποι πολιτικής. 37 εκ. στρέμματα έχει η Ελλάδα και οι αγρότες καλλιεργούν τα 19 και τα υπόλοιπα ανήκουν στο Δημόσιο. Μιλάμε για ποσοστό 1% της καλλιεργήσιμης γης, που μπορεί να γίνει φωτοβολταϊκά πάρκα.Στην Μαγνησία υπάρχουν 12.000 στρέμματα αγροτικής γης που παραμένουν ανεκμετάλευτα.

Ο κ. Πρίντζος έθεσε ξανά το θέμα των 12.000 στρ. της Κάρλας είπε ότι κατέθεσε πρόταση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός να γίνει παραχώρηση για να καλλιεργεί ζωοτροφές που θα δίνει δωρεάν στους κτηνοτρόφους των Παρακάρλιων χωριών, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει, εδώ και έξι χρόνια λόγω του θεσμικού πλαισίου. 
 
Ισχυρίστηκε ότι πρέπει να πάμε σε συμπληρωματική γεωργία, ώστε ο αγρότης να έχει ένα ακόμη συμπληρωματικό εισόδημα της τάξης των 5.000 ως 8.000 € ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει περιφερειακή ανάπτυξη. Επειδή όμως δεν υπάρχει θα πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία, ώστε οι αγρότες να μείνουν στα χωριά, να καλλιεργήσουν, να μην ερημώσουν και να μην γίνονται ξανά τσιφλίκια.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αναξιοποίητες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων στην Κάρλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: