Στην Ιεράπετρα Μ. Βορίδης & Γ. Πλακιωτάκης – Συναντήσεις για αγροτικό τομέα & αποζημιώσεις

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ τροφίμων Μάκη Βορίδη με το Δήμαρχο Ιεραπετρας Θεοδωση Καλαϊτζάκη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλί...


Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ τροφίμων Μάκη Βορίδη με το Δήμαρχο Ιεραπετρας Θεοδωση Καλαϊτζάκη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.


Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης σε σχέση με την ανάπτυξη εγγειοβελτιωτικών έργων με πράσινη προσέγγιση μέσα από τη συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. «Θα χρειαστούμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα χρήματα που υπάρχουν για εγγειοβελτιωτικά έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει μέχρι το 2022 να έχουμε προχωρήσει σε συμβασιοπίηση των έργων αυτών που θα χρηματοδοτηθούν» αναφέρει ο Μ. Βορίδης.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης: «Ο διατροφικός τομέας άντεξε την περίοδο του lockdown, πρέπει να τον στηρίξουμε με επενδύσεις που χρειάζονται στον αγροτικό τομέα στοχευμένα. Πρέπει να μεταβούμε σε μια πιο έξυπνη και πράσινη γεωργία.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ο Μ. Βορίδης ανέφερε: «Πρέπει να υπάρξει μια στοχευμένη προσέγγιση για τις αποζημιώσεις σε προϊόντα και παραγωγούς που έχουν πληγεί από την κρίση που έφερε η Covid-19. Προβλέπονται 126 εκατ. ενισχύσεις της ελαιοπαραγωγής για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Χρήματα για αυτούς που επλήγησαν κ είναι κάτι επάγγελμα αγρότες. Περιμένουμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΕΡΤ Ηρακλείου – Ιάσονας Ταβλάς

ert.gr


 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]