Άρδευση κτημάτων με τα νερά του Βιολογικού της Κορίνθου σε περιοχές των Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Κυρά Βρύσης

Στη διάθεση των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής των Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Κυρά Βρύσης θα είναι σύντομα το νερό του Βιολογικού καθαρισμού ...Στη διάθεση των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής των Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Κυρά Βρύσης θα είναι σύντομα το νερό του Βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ο εργολάβος και υπεργολάβος του έργου, ο διευθυντής και στελέχη της ΔΕΥΑΚ βρέθηκαν σήμερα στον έναν από τους τρεις κλάδους που θα αρδεύσουν την περιοχή δίνοντάς της ουσιαστική παραγωγική αλλά και οικονομική ώθηση.

«Βρίσκομαι σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση να διαπιστώσω μαζί σας την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στο έργο της άρδευσης της ευρύτερης περιοχής Ξυλοκέριζας και Εξαμιλίων από το νερό του Βιολογικού καθαρισμού. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% και αναμένεται να τελειώσει τους επόμενους 3-4 μήνες. Είναι μια σημαντική πρόοδος αυτή που έχει γίνει γιατί το έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή το παραλάβαμε σταματημένο. Κάναμε πολλές προσπάθειες για να επιλύσουμε τα προβλήματα, τη συνεννόηση με τον εργολάβο, τους υπεργολάβους και τις υπηρεσίες, και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο», δήλωσε ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος, και συμπλήρωσε:

«Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποία έχει βοηθήσει σημαντικά ως Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών ο Γιώργος Δέδες. Ένα μεγάλο έργο για την ευρύτερη περιοχή και θέλω να ευχαριστήσω και τη ΔΕΥΑΚ και τα στελέχη της, τους εργολάβους και όσους συνετέλεσαν ως σήμερα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και σήμερα να λέμε με χαρά ότι το έργο προχωρά και θα ολοκληρωθεί δίνοντας ώθηση στην παραγωγή και στην οικονομία της περιοχής.

Υπάρχει σε εκκρεμότητα η αναβάθμιση του βιολογικού με την τριτοβάθμια επεξεργασία του νερού όμως έχουμε την μελέτη έτοιμη και τη δέσμευση από τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Ταγαρά, για την ένταξη του έργου και την ολοκλήρωση του σε σύντομο διάστημα», επισήμανε ο δήμαρχος Κορινθίων.

 ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]