Στους παραγωγούς η συνέχεια της δακοκτονίας

  Κοντά στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας και οι παραγωγοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβουν με δικ...


 
Κοντά στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας και οι παραγωγοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβουν με δικά τους μέσα, αν χρειαστεί μέχρι τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Το Γραφείο Δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς γίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του προγράμματος και βαίνει προς το τέλος της.


Στα παραλιακά τμήματα το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εφαρμογή 4 ψεκασμών. Στην ενδοχώρα το πρόγραμμα ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών.


Οι παραγωγοί, ειδικά στις παραλιακές περιοχές αλλά και σε περιοχές ευαίσθητες προσβολών ή σε περιπτώσεις που ο ελαιόκαρπος είναι αραιός, πρέπει να παρακολουθούν τους ελαιώνες τους και αν διαπιστώσουν αύξηση των πληθυσμών του εντόμου να επέμβουν με ίδια μέσα. Απαραίτητα να τηρούν τις οδηγίες χρήσης του φυτοπροστατευτικού σκευάσματος και ειδικότερα να τηρούν αυστηρά τον απαιτούμενο αριθμό ημερών από τον ψεκασμό έως τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

 

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]