Το χαλάζι «ράβδισε» τις ελιές σε περιοχές της Κρήτης

Σοβαρά προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες στις βόρειες περιοχές του Ηρακλείου και ιδιαίτερα στο Δήμο Χερσονήσου, αλλά και στο Δήμο Μυλοποτάμο...


Σοβαρά προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες στις βόρειες περιοχές του Ηρακλείου και ιδιαίτερα στο Δήμο Χερσονήσου, αλλά και στο Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη, τα ξημερώματα.

Η ελιές κυριολεκτικά «ραβδίστηκαν» από την ένταση και τη διάρκεια του φαινομένου και ήδη βγήκαν για μια πρώτη εκτίμηση γεωπόνοι του ΕΛΓΑ. Εκτός από τον καρπό που έπεσε, ένα μεγάλο μέρος του καρπού που βρίσκεται ακόμη πάνω στα δέντρα δέχθηκε τέτοια πίεση, που όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης, τις επόμενες ήμερες θα σαπίσει.

«Δεν είναι τυχερό τα τελευταία χρόνια, οι ελαιοπαραγωγοί να μαζέψουν τις ελιές τους όπως πρέπει» σχολίασε ο κ. Χιλετζάκης, σημειώνοντας: «Εφέτος ήταν μία καλή χρονιά, μια χρονιά που στο παρά πέντε ξεκινούσαμε να μαζέψουμε τις ελιές. Ήδη, πάρα πολλά ελαιουργεία είχαν ανοίξει. Κάναμε το σταυρό μας, λέγαμε ότι γλιτώσαμε τον δάκο, ότι έχουμε μία μεσοβεντέμα προς βεντέμα σε κάποιες περιοχές, τα ξημερώματα ήρθε το χαλάζι να κάνει τη μεγάλη ζημιά».


ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]