Πώς διώχνουμε τους τυφλοπόντικες από τις καλλιέργειες

Πολλές φορές οι καλλιεργητές μας ρωτάνε πώς να αντιμετωπίσουν τους τυφλοπόντικες. Έχουμε δώσει ως τώρα δυο τρόπους, την πατέντα του κ. Γιώργ...Πολλές φορές οι καλλιεργητές μας ρωτάνε πώς να αντιμετωπίσουν τους τυφλοπόντικες. Έχουμε δώσει ως τώρα δυο τρόπους, την πατέντα του κ. Γιώργου Κυπουρού που είναι στο βιβλίο του, «Η Παραδοσιακή Καλλιέργεια και τα Μυστικά της» από τις εκδόσεις Πελίτι.

Έχει κάποιες δυσκολίες οπότε δεν είναι εφαρμόσιμη. Το 2005 δώσαμε στη δημοσιότητα ένα φυτό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι στο Παρανέστι Δράμας. Υπήρχαν δυσκολίες με την αποστολή και την ανεύρεση του φυτού οπότε ακυρώθηκε και αυτός ο τρόπος.

Στις 6/10/2020 επισκέφτηκα την Άνω Βροντού Σερρών. Στη βόλτα που κάναμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Τάσο Καλφόγλου, στον κήπο των γονιών του μου έδειξε την πατέντα που έφτιαξε για να διώχνει τους τυφλοπόντικες.

Έμπηξε στο χώμα μπετόβεργες φ8, περίπου 30 εκατοστά μέσα στη γη και δυο μέτρα πάνω από τη γη και από πάνω έβαλε πλαστικά μπουκάλια.

Οι μπετόβεργες βρίσκονται περιμετρικά αλλά και μέσα στην καλλιέργεια.Με αυτόν το πολύ απλό τρόπο γλύτωσε από τους τυφλοπόντικες.

Προσπαθούσα να βρω τι είναι αυτό που διώχνει τους τυφλοπόντικες. Σκέφτηκα ότι το κούνημα που κάνει το μπουκάλι πάνω στη μπετόβεργα, δημιουργεί έναν παλμό η δόνηση μεταφέρετε στο έδαφος και ενοχλεί τον τυφλοπόντικα.

Αυτή είναι μια πολύ απλή εξήγηση που έδωσα με τις μικρές μου γνώσεις.


peliti.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]