Διπλά χαμένοι φέτος οι αγρότες στον κάμπο από τις χαμηλές τιμές & από χαμηλές αποδόσεις του Βαμβακιού

Μεγάλη απογοήτευση φέτος στον κάμπο για το βαμβάκι, καθώς πέρα από το γεγονός ότι 300.000 στρέμματα είναι κάτω από το νερό σε Φάρσαλα, Καρδ...Μεγάλη απογοήτευση φέτος στον κάμπο για το βαμβάκι, καθώς πέρα από το γεγονός ότι 300.000 στρέμματα είναι κάτω από το νερό σε Φάρσαλα, Καρδίτσα, Φαρκαδόνα, ή ότι οι εκκοκκιστές δεν ανακοινώνουν ακόμη τιμές –αρκετοί φοβούνται ότι θα είναι πολύ κάτω από τα 40 λεπτά το κιλό- έχουμε και τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, στα υπόλοιπα «στεγνά» χωράφια, όπου συνεχίζεται η συγκομιδή.

Αιτία ο καύσωνας του Σεπτεμβρίου και το γεγονός ότι οι παραγωγοί δεν έκαναν ένα τελευταίο πότισμα μετά τις 22 με 23 Αυγούστου, οπότε συνήθως λήγει κάθε χρόνο η αρδευτική περίοδος, με αποτέλεσμα όπως λένε γεωπόνοι, τα βαμβάκια να χάσουν μάζα και να υποστούν και κάποια μικρή ποιοτική υποβάθμιση στο μήκος και βάρος της ίνας (μικρονέρ).


Χωράφια που έβγαζαν άλλες χρονιές 450 και 500 κιλά το στρέμμα, φέτος δύσκολα θα υπερβούν τα 350 και αυτό προβληματίζει έντονα τους παραγωγούς που άλλες χρονιές κάλυπταν το χάσιμο από τις χαμηλές τιμές με τις υψηλές στρεμματικές αποδόσεις.

Τιμές στα 36-38 λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου

Τις τελευταίες ημέρες προσφέρονται από πολλά εκκοκκιστήρια και στη Θεσσαλία τιμές απο 35 με 36 ως 38 λεπτά (σε ομάδα παραγωγων στα Γιαννιτσά) στην πύλη του εκκοκκιστηρίου. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους παραγωγούς που ανέμεναν ότι έστω και με συσκολία θα πιάσουν τα 40 λεπτά φέτος, αλλά η διεθνής συγκυρία (πανδημία, οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, δολάριο) δεν ευνοεί, ενώ αρκετοί εκκοκκιστές έχουν ακόμμη αποθεματα από πέρυσι απούλητα στις αποθήκες.

thessaliatv.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 


Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]