Στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο φάκελος του ΟΠΕΚΕΠΕ με την απάτη στα βοσκοτόπια ....Κόντρα διοίκησης ΟΠΕΚΕΠΕ με τον Μάκη Βορίδη

Σε βόμβα της συριζαϊκής εποχής που είναι έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια της σημερινής κυβέρνησης, εξελίσσεται η υπόθεση που αφορά δικαιώματα...


Σε βόμβα της συριζαϊκής εποχής που είναι έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια της σημερινής κυβέρνησης, εξελίσσεται η υπόθεση που αφορά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης σε βοσκότοπους και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν εδώ και καιρό το θέμα οι αρμόδιες αρχές.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την αιμορραγούσα πληγή των βοσκοτόπων να επιδρά σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι η διαχείριση της μηχανογραφικής βάσης του ΟΣΔΕ, η οριστικοποίηση των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης για το 2020 και φυσικά η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών με τη φετινή προκαταβολή.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άγρια κόντρα της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, το αντικείμενο της οποίας έχει ήδη φτάσει τα τελευταία 24ωρα στους θεματοφύλακες του μεγάρου Μαξίμου και πιθανότατα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος, θα κληθεί να αποφασίσει.

Το βέβαιο είναι ότι οι διαφωνίες αυτή τη φορά υπερβαίνουν τα στενά όρια του ποιος έχει την ευθύνη του ΟΣΔΕ, όπως και της διαπάλης γύρω από τη νέα προκήρυξη για τον τεχνικό σύμβουλο η οποία εκκρεμεί, λόγω των ενστάσεων Βορίδη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με συγκεκριμένα παραδείγματα από την απάτη των βοσκοτόπων στην Agrenda του Σαββάτου

Το θέμα ξεκινάει από την τραγική διαχείριση του ΟΣΔΕ τα τελευταία χρόνια και τις τεράστιες αλχημείες που έχουν γίνει για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει βέβαια με τις χαριστικές πράξεις που αφορούν στην κατανομή δικαιωμάτων επί βοσκοτόπων, ειδικά μετά τη δυνατότητα που παρείχε ο Κανονισμός OMNIBUS του 2017, με βάση τον οποίο η ελληνική διοίκηση είχε τη δυνατότητα να εντάξει στο σύστημα των ενισχύσεων επιπροσθέτως περί τα 9,6 εκατ. στρέμματα.

Οι πληροφορίες θέλουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης μέρους αυτών των εκτάσεων στο σύστημα των ενισχύσεων να έχει αρχίσει τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφανώς και χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση των εμπλεκόμενων αρχών και των εν δυνάμει ενδιαφερόμενων, δηλαδή των αγροτών. Η όλη διαχείριση του θέματος φαίνεται να έχει γίνει από ένα ιδιότυπο «κονκλάβιο» που συνέδεε τον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού και μια από τις κυβερνητικές «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας τελικός αποδέκτης ήταν ο πρώην υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.

Με δεδομένο ότι ένα τέτοιο βαρύ θέμα είναι δύσκολο να κλείσει σήμερα στο επίπεδο της σημερινής διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και του επιβλέποντα υπουργού, Μάκη Βορίδη, όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποχρεωθεί τις επόμενες μέρες να λάβει αναλυτική ενημέρωση και να δώσει τις δικές του κατευθύνσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης από δω και μπρος.

agronews.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]