ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συμβάσεις του ΥπΑΑΤ με οχτώ Περιφέρειες της χώρας για Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης


Στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με οχτώ Περιφέρειες της χώρας για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης σε επίπεδο ισάριθμων Περιφερειακών Ενοτήτων προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, Μάκη Βορίδη, οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν τις εξής περιφέρειες: Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας. Στη σύνταξη των διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για λόγους ενιαίας διαχείρισης περιλαμβάνονται όλες οι εκτάσεις που μπορούν να διατεθούν για χρήση βόσκησης. 

Το Έργο αφορά στη σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. 

Συγκεκριμένα επιδιώκεται η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών σε πανελλαδική κλίμακα με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.

 

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Συμβάσεις του ΥπΑΑΤ με οχτώ Περιφέρειες της χώρας για Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: