Το βαμβάκι φεύγει το σιτάρι έρχεται στον κάμπο- Αύξηση της καλλιέργειας σιτηρών φέτος κατά 15%

Έχουν πάρει φωτιά στην κυριολεξία οι σπαρτικές μηχανές στην κάμπο, καθώς φαίνεται ότι η φετινή χρονιά θα είναι και πάλι των σιτηρών, μετά απ...


Έχουν πάρει φωτιά στην κυριολεξία οι σπαρτικές μηχανές στην κάμπο, καθώς φαίνεται ότι η φετινή χρονιά θα είναι και πάλι των σιτηρών, μετά από ένα διάλειμμα ανοδικής πορείας που είχε η καλλιέργεια βαμβακιού τα τελευταία χρόνια. Το σιτάρι έρχεται λοιπόν και πάλι και το βαμβάκι φεύγει.

Αιτία οι αυξημένες τιμές φέτος των σιτηρών (στα 25 λεπτά το κιλό αυτή την περίοδο) , ενώ την ίδια ώρα το βαμβάκι έμεινε καθηλωμένο στα 40 λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου με τους αγρότες να δηλώνουν δυσαρεστημένοι καθώς σε αυτά τα επίπεδα δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. 
 
Εκτιμάται πως σ όλη τη Θεσσαλία θα έχουμε μία αύξηση στην καλλιέργεια σιτηρών (και αντίστοιχη μείωση στο βαμβάκι και το καλαμπόκι) της τάξης του 10-20%.

Περιοχές που παραδοσιακά καλλιεργούσαν βαμβάκι στον άξονα της οδού Βόλου και στα παρακάρεια, ή ακόμη και στην Καρδίτσα το γυρνούν φέτος σε σιτάρι με τους αγρότες να σπεύδουν πανικόβλητοι να σπείρουν πριν πιάσουν οι βροχές που αναμένονταν εδώ και μέρες και ξεκίνησαν από σήμερα στον κάμπο...

thessaliatv.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]