Εντατικοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές – Πρόστιμα 18.000 ευρώ

Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ξεκίνησαν στις λαϊκές αγορές, την πρώτη ημέρα εφαρμογής του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα. Σύμφω...


Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ξεκίνησαν στις λαϊκές αγορές, την πρώτη ημέρα εφαρμογής του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από το πρωί οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική. Εκεί διαπιστώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

Επίσης, σε 12 πωλητές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες και ανεστάλη η λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς για 7 μέρες.

Ελέγχθηκαν άλλες τρεις λαϊκές αγορές στην Αττική και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τους ελέγχους σε όλη τη χώρα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου τα σούπερ μάρκετ τα κρεοπωλεία και τα ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

 

aftodioikisi.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]