Κορωνοεπίδομα :Ποιοι ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός της κορωνοενίσχυσης των 30 ευρώ

Ποιοι ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός της κορωνοενίσχυσης των 30 ευρώ .Εκτός του επιδόματος για όσους επλήγησαν από το πρώτο lockdown, πρόκειται...


Ποιοι ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός της κορωνοενίσχυσης των 30 ευρώ .Εκτός του επιδόματος για όσους επλήγησαν από το πρώτο lockdown, πρόκειται να βρεθούν αρκετοί ελαιοπαραγωγοί, όπως φαίνεται από την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων που «άνοιξε» στις 17 Νοεμβρίου για τα 30 ευρώ/στρέμμα. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα του ΥΠΑΑΤ - και οι σχετικές ανακοινώσεις - μιλούν για επιδότηση παραγωγών ελαιοποιήσιμης ελιάς, αλλά υπάρχουν ποικιλίες ελιάς, οι οποίες δεν έχουν περαστεί στο σύστημα, όπως π.χ. η αδραμυτινή και κολοβή ελιά της Λέσβου. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιεργητές της δεν μπορούν να τις δηλώσουν για να πάρουν τα χρήματα.

Επιπλέον, εκτός έμειναν και εποχιακοί υπάλληλοι που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, ακόμη κι αν έχουν αγροτικό εισόδημα.

Το κορωνοεπίδομα δικαιούνται όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αγροτικό εισόδημα πάνω από 50%, ακόμα και ως συνταξιούχοι.

Σημειώνεται ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πρέπει να έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31/8 του 2020, ενώ εκτός συστήματος μένουν και όσοι δηλώθηκαν ως κατ' επάγγελμα αγρότες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

agro24.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]