Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέα βάση δεδομένων για τα προστατευόμενα αγροτικά προϊόντα

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το GIview , μια νέα βάση δεδομένων αναζήτησης για όλες τις γεωγραφικές ενδείξεις (GI...


Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το GIview, μια νέα βάση δεδομένων αναζήτησης για όλες τις γεωγραφικές ενδείξεις (GI) αγροτικών προϊόντων που προστατεύονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το GIview παρέχει ένα ενιαίο σημείο εισόδου για δεδομένα σχετικά με γεωγραφικές ενδείξεις που είναι εγγεγραμμένα στην ΕΕ και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για καταναλωτές, παραγωγούς και επαγγελματίες πνευματικής ιδιοκτησίας.

Περιέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με εκτός ΕΕ προϊόντα που προστατεύονται σε επίπεδο ΕΕ μέσω διμερών και πολυμερών συμφωνιών, καθώς και για τα προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ που προστατεύονται σε χώρες εκτός ΕΕ.

Η βάση δεδομένων, που ξεκίνησε επίσημα σε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Ενίσχυση των γεωγραφικών ενδείξεων», ενημερώνεται συνεχώς με επίσημα καταχωρημένα δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης) και αναπτύσσεται και συντηρείται από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Οι γεωγραφικές ενδείξεις αποτελούν βασικό οικονομικό πλεονέκτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελούν μέρος του συστήματος δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε επίπεδο ΕΕ.

Ο Επίτροπος για τη Γεωργία, Janusz Wojciechowski, δήλωσε σχετικά : «Είμαι περήφανος που βλέπω την έναρξη της πύλης GI-view, που αναπτύχθηκε από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ. Αυτή η πλατφόρμα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα στις διάσημες ευρωπαϊκές μας γεωγραφικές ενδείξεις καθώς και στις γεωγραφικές ενδείξεις που προστατεύονται βάσει των διεθνών συμφωνιών μας. Κάθε καταχωρημένη γεωγραφική ένδειξη στην ΕΕ έχει μια ιστορία πίσω από αυτήν, που αντικατοπτρίζει την ποικιλία και τον πλούτο των προϊόντων που η ήπειρος μας προσφέρει. Οι υπηρεσίες μου και εγώ θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους ενίσχυσης των γεωγραφικών ενδείξεων, προκειμένου να αναδείξουμε την προστιθέμενη αξία τους για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

agro24.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]