ΣΥΡΙΖΑ:«Παγκόσμια πρωτοτυπία η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα Ζώα Συντροφιάς από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Εσωτερικών»...

Με ερώτηση που καταθέσαμε , ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτι...


Με ερώτηση που καταθέσαμε , ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναδεικνύουμε τις ευθύνες του σε σχέση με την πιθανολογούμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα Ζώα Συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ενώ σε όλη την Ε.Ε. η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς ανήκει στα αντίστοιχα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, στη χώρα μας η επιτελική Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαχειρίζονται τα θέματα των ζώων συντροφιάς, υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες!

Η επιλογή αυτή δεν είναι αθώα, αφού είναι πασιφανές ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κτηνιάτρους, δεν θα είναι σε θέση, εκ των πραγμάτων, ν' ανταποκριθούν, λόγω άγνοιας του αντικειμένου.

Τον καιρό της πανδημίας και του σημερινού lockdown, η Κυβέρνηση της ΝΔ πέφτει σε ένα ακόμη ατόπημα, βάζοντας σε κίνδυνο προγράμματα αντιμετώπισης των νόσων, όπως η λύσσα, και νέων νοσημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν. Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα ζητήματα τήρησης της δημόσιας υγείας και της προστασίας και ευζωίας των ζώων.

Τέλος, η μεταφορά της αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και καταρρακώνει την εικόνα της χώρας μας στην Ε.Ε και διεθνώς και δεν πρέπει να γίνει πράξη.

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]