Βαμβάκι: Πωλούν οι εκκοκκιστές, χαμογελούν οι παραγωγοί ...

Τη δυνατότητα να πουλήσουν έναντι ικανοποιητικού αντίτιμου, ένα σημαντικό μέρος της φετινής παραγωγής, είχαν τα εγχώρια εκκοκκιστήρια, εκμετ...


Τη δυνατότητα να πουλήσουν έναντι ικανοποιητικού αντίτιμου, ένα σημαντικό μέρος της φετινής παραγωγής, είχαν τα εγχώρια εκκοκκιστήρια, εκμεταλλευόμενα την υψηλή χρηματιστηριακή τιμή του βαμβακιού, η οποία έσπασε το φράγμα των 70 σεντς και κάποια στιγμή έφτασε και τα επίπεδα των 72 σεντς /λίμπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει πουληθεί το 40 με 50% των διαθέσιμων για εξαγωγή ποσοτήτων, ενώ η προσφορά των εκκοκκιστών στους βαμβακάδες εξακολουθεί να κυμαίνεται από 40 έως 41 λεπτά το κιλό, ανάλογα την περίπτωση. 
 
Όπως και να ’χει, η παραπάνω εξέλιξη κι όσο συντηρείται το ανοδικό μομέντουμ για το ελληνικό βαμβάκι μόνο αισιοδοξία προκαλεί στον κάμπο, αναφορικά με την τελική τιμή που θα απολαύσουν στο τέλος της χρονιάς. 
 
Όσον αφορά στην πολιτική των ανοικτών τιμών, στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπΑΑΤ Μ. Βορίδης αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που θεσπίστηκε πέρυσι την Άνοιξη και η οποία αναφέρεται στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και προβλέπει την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων στις αγοραπωλησίες των προϊόντων. Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα βρει τρόπο να την εντάξει στο προσεχές σχετικό κυβερνητικό Νομοσχέδιο. 
 
Την ίδια ώρα μποτιλιάρισμα φορτηγών, φορτωμένα με βαμβάκια σημειώνεται στα εκκοκκιστήρια του κάμπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή ξεπερνά και τις δύο μέρες. «Στα παραδοσιακά μεγάλα εκκοκκιστήρια, ο έλεγχος για την υγρασία είναι εξονυχιστικός, ενώ σε κάποια άλλα τυπικός» αναφέρουν Λαρισαίοι βαμβακάδες.
 
 
Αγροτικά Εφόδια
 
eleftheria.gr
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]