ΑΚΚΕΛ: Η αποπομπή Βάρρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει να κάνει με το σκάνδαλο των βοσκοτόπων;

Το ΑΚΚΕΛ παρακολουθεί τις καταιγιστικές εξελίξεις στην ηγεσία του οργανισμού αγροτικών πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από την απομάκρυνση του Γρηγόρ...


Το ΑΚΚΕΛ παρακολουθεί τις καταιγιστικές εξελίξεις στην ηγεσία του οργανισμού αγροτικών πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από την απομάκρυνση του Γρηγόρη Βάρρα με απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη. 
 
Ο απερχόμενος Πρόεδρος έστελνε διαρκώς υποθέσεις στον εισαγγελέα, οι οποίες αφορούν το μεγάλο σκάνδαλο για τους βοσκότοπους που στέρησαν από τους κτηνοτρόφους αφενός μεν υψηλά ποσά ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αφετέρου δημιούργησαν ένα παρακύκλωμα απομύζησης ευρωπαϊκών κονδυλίων τα οποία φαίνεται ότι μοιράστηκαν στους ημετέρους μεταξύ των οποίων και συγγενείς κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ερώτημα που μοιραία προκαλεί αυτή η κατάσταση είναι αν ο υπουργός προχώρησε στην απομάκρυνση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ακριβώς για αυτήν την δραστηριότητά του να στείλει στον εισαγγελέα τις σκανδαλώδεις περιπτώσεις γύρω από τους βοσκότοπους που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους .

Το ΑΚΚΕΛ πάρα πολλές φορές έχει προτείνει ως την μόνη λύση να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς αντίστοιχη κατοχή ζώων. 

Μόνο έτσι οι βοσκότοποι και οι επιδοτήσεις αυτών θα πάνε σε χέρια των πραγματικών κτηνοτρόφων και όχι κομματικών επιδοτούμενων μαχαραγιάδων. 

Οι υποθέσεις που έφτασαν στον εισαγγελέα είναι για περίπου 10.000 στρέμματα ενώ αγνοούνται 9.600.000 στρέμματα που ενεργοποιήθηκαν μετά την δικαίωση της χώρας μας για τον ορισμό του βοσκότοπου.

Υπολογίζουμε πώς με 9.600.000 στρέμματα οι κτηνοτρόφοι μας θα έπαιρναν τουλάχιστον τετραπλάσιες επιδοτήσεις απο αυτές που λαμβάνουν σήμερα, δυστυχώς με τις ευλογίες των κομμάτων εξουσίας καταλήγουν σε τσέπες κολλητών και συγγενών. 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]