Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ : Απαλλαγή αγροτών, μελισσοκόμων & κτηνοτρόφων που επλήγησαν από θεομηνίες από τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: «Απαλλαγή αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες α...


Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: «Απαλλαγή αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες από τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ»


ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: «Απαλλαγή αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες από τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ»

Η θεομηνία που έπληξε το Δήμο Χερσονήσου, το Δήμο Μινώα Πεδιάδος και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, τις προηγούμενες μέρες, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι στο 100%.
Προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε εκτίμηση των καταστροφών, απαιτείται από τους παραγωγούς να καταβάλουν τα τέλη εκτίμησης της παρ. 5 του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 157502/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης και της παρ. 3 του άρθρου 12 της υπ’ αρ. 157501/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης.
Επειδή για άλλη μια φορά οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς συνθήκες, που στις περισσότερες περιπτώσεις μηδενίζουν τηνπαραγωγήτους
Επειδή παρά την συρρίκνωση του εισοδήματος όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, λόγω της πανδημίας, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση.
Επειδή πρέπει, μέχρι να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, να απαλλαγούν τουλάχιστον από λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Θα απαλλαγούν οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές, από την υποχρέωση καταβολής τελών εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης

Αραχωβίτης Σταύρος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]