Να τερματιστεί η εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας ζητά η ΠΕΠΤΕΓ Κρήτης

Επιστολή με την οποία ζητά να τερματιστεί η εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας απέστειλε στο ΥπΑΑΤ το περιφερειακό τμήμα Κρήτης της ΠΕΠΤΕΓ . Α...


Επιστολή με την οποία ζητά να τερματιστεί η εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας απέστειλε στο ΥπΑΑΤ το περιφερειακό τμήμα Κρήτης της ΠΕΠΤΕΓ .

Ακολουθεί η επιστολή με τις θέσεις και τις απόψεις του περιφερειακού τμήματός Κρήτης της ΠΕΠΤΕΓ για την εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας:

''Με το παρόν έγγραφο εκδηλώνουμε την επιθυμία η ελληνική πολιτεία να συνταχθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες που τερμάτισαν πρόσφατα την εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας. Εντούτοις, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει τάχιστα για τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο της γούνας,ούτως ώστε οι εμπλεκόμενοι να στραφούν οριστικά σε εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις.

Επιπροσθέτως, σεβόμενοι την στοχοθεσία της βιώσιμης ανάπτυξης απαιτούμαι να εφαρμοστεί η οικολογική ισότητα σε όλο της το φάσμα, τουτέστιν η αναγνώριση της αυταξίας κάθε μορφής ζωής θεωρείται επιτακτική ανάγκη.

Ως εκ τούτου αιτούμαστε, αφενός μεν να αρθεί η διαδικασία θανάτωσης των γουνοφόρων ζώων λόγω της πιθανής μόλυνσης από ιούς που σχετίζονται με το SARS-CoV, αφετέρου δε να εφαρμοστεί η ίαση και η σταδιακή προσαρμογή-απελευθέρωση των γουνοφόρων ζώων στο φυσικό περιβάλλον.

Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μια νέα πολιτισμική συνειδητότητα που παραπέμπει στην εποχή του Μεσαίωνα!''

Μετά τιμής
Αλμαλιώτης Θόδωρος
Πρόεδρος Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. Κρήτης

 

zougla.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]