Π. Κόκκαλης: Κάθε ευρώ, να είναι ένα πράσινο ευρώ

«Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας» .Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού...


«Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας» .Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για το Επενδυτικό σχέδιο Βιώσιμη Ευρώπη- Τρόποι χρηματοδότησης της Πράσινης Συμφωνίας, ως εισηγητής της Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.


Υποστήριξε την εκφρασμένη θέση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, εμμένοντας στην προτεραιότητα της τήρησης των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων και των ευρύτερων αρχών της Ένωσης, όπως είναι «η αρχή του μη βλάπτειν» και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. 



 

Έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή δεν περιμένει κανέναν, πως πρέπει να είμαστε όλοι συνεπείς στο σύνολο των δραστηριοτήτων μας:

«Βάζουμε τις βάσεις για την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την οικοδόμηση μίας κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά ανθεκτικής Ευρώπης.

Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.

Πρέπει να διασφαλίσουμε πως εφεξής κάθε ευρώ θα είναι ένα πράσινο ευρώ.»

Ακολουθεί όλη η τοποθέτηση:

«Κύρια πρόεδρε,

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κλιματική ουδετερότητα απαιτεί καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην τεχνολογία.

Ο κλιματικός νόμος που ψηφίσαμε πρόσφατα αποτελεί παράδειγμα κανονιστικής και πολιτικής καινοτομίας.

Καινοτομία, σχέδιο και σταθερή βούληση είναι απαραίτητα για την Πράσινη Μετάβαση και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Με το επενδυτικό σχέδιο για μία βιώσιμη Ευρώπη και κυρίως ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης της στρατηγικής για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, βάζουμε τις βάσεις για την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την οικοδόμηση μίας κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά ανθεκτικής Ευρώπης.

Ενόψει της υλοποίησης της Συμφωνίας που επετεύχθη εχθές, για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα δημόσια χρήματα παράγουν κοινωνικά αγαθά, πως προάγουν και δεν υπονομεύουν τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και την κλιματική ασφάλεια. Είναι η ώρα να ενσωματωθούν αυτοί οι στόχοι στον πυρήνα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Ταξονομία, η αρχή του μη βλάπτειν και το πλαίσιο για τα Πράσινα Ομόλογα είναι τα εργαλεία που πρέπει να καθοδηγούν όχι μόνο τις ιδιωτικές, αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις. Πάνω από όλα, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο πρέπει να αλλάξει, ούτως ώστε να εστιάζει στην ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ζητώ να στηρίξετε τις τροπολογίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος, που βοηθούν ένα καλό κείμενο να πάει σε ακόμα καλύτερη κατεύθυνση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.

Πρέπει να διασφαλίσουμε πως εφεξής κάθε ευρώ θα είναι ένα πράσινο ευρώ.

Πως κανένα ευρώ, δεν θα είναι ένα μαύρο ευρώ.»

Δείτε το video της τοποθέτησης εδώ: https://fb.watch/1IW7A8nYTu/

 

 

left.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]