Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών του Νοτίου Αιγαίου – Περίπου 1 εκ. ευρώ σε 2.000 αιτούντες

Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί σε 2050 ελαιοπαραγωγούς του Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο έκτακτης στήριξής τους. «Οι συνεχείς προσπάθειες ...


Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί σε 2050 ελαιοπαραγωγούς του Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο έκτακτης στήριξής τους.


«Οι συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την στήριξη του αγροτικού τομέα βρίσκει ανταπόκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και τον υπουργό Μάκη Βορίδη» δηλώνει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης.

Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου βρίσκεται σε αναμονή θετικών εξελίξεων στις προτάσεις, που έχει υποβάλει ο κ.Ζαννετίδης, για οικονομική στήριξη των αγροτών που έχουν θερμοκήπια, των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων και των αλιέων.

Σ΄αυτή τη φάση εγκρίθηκε η έκτακτη στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγών. Το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης συγκεκριμένα αποφάσισε να αποδεχθεί τις 143.648 αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών όλης της χώρας, που έχουν πληγεί από την πανδημία και να διαθέσει από το μέτρο 21 ΠΑΑ 2014-2020 το ποσό των 126.325.648 στους αιτούντες ανάλογα με τα εκτάρια γης που δηλώνουν.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν κατατεθεί 2050 αιτήσεις ελαιοπαραγωγών, που ασκούν κατά κύριο επάγγελμα την καλλιέργεια ελιών για την παραγωγή λαδιού. Το ποσό που θα μοιρασθεί στους 2050 αιτούντες ανέρχεται σε 1.052.500 ευρώ, ποσό που αναμένεται να διατεθεί έως το τέλος του μήνα.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί εξετάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, πριν την οριστική ένταξη τους στον κατάλογο των δικαιούχων.

 

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]