Κατά προτεραιότητα η ενεργοποίηση Σχεδίων Βελτίωσης από το 2021

Κατά προτεραιότητα δράσεις που αφορούν αγροτικές επενδύσεις στη γεωργία ακριβείας και την ψηφιακή μετάβαση υπό τη μορφή των Σχεδίων Βελτίωση...


Κατά προτεραιότητα δράσεις που αφορούν αγροτικές επενδύσεις στη γεωργία ακριβείας και την ψηφιακή μετάβαση υπό τη μορφή των Σχεδίων Βελτίωσης το 2021, αναμένεται να ενεργοποιήσουν οι εθνικές αρχές, όπως προκύπτει από την 9η Επιτροπή Παρακολούθησης των Προγραμμάτων.


Μάλιστα, αυτές τις ημέρες αναμένεται να «κλειδώσει» και ο μεταβατικός κανονισμός της ΚΑΠ και να μπει σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2021, όπου προβλέπει για την Ελλάδα κονδύλια 1,6 δισ. ευρώ προς αξιοποίηση για Μέτρα Προγραμμάτων όπως Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Μεταποίηση και Βιολογική Γεωργία. Από αυτά τα χρήματα, τα 371 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να διοχετευτούν κυρίως για την επιδότηση αγροτικών επενδύσεων για την «αποδοτικότητα πόρων, συμπεριλαμβανομένης της ακριβείας και της έξυπνης γεωργίας, της καινοτομίας, της ψηφιοποίησης και του εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και εξοπλισμού παραγωγής», όπως αναφέρει ο μεταβατικός Κανονισμός. 

Επιπλέον, στον ίδιο κανονισμό, προβλέπεται η εξάμηνη παράταση έως τον Ιούνιο του 2021 του Μέτρου 21 που αφορά τις ειδικές ενισχύσεις που δίνονται λόγω Covid-19. Το Μέτρο αυτό αξιοποιήθηκε στη χώρα μας για το ελαιόλαδο (περίπου 30 ευρώ το στρέμμα) και πλέον δίνεται η δυνατότητα να διοχετευθούν κονδύλια της τρέχουσας περιόδου και για άλλα προϊόντα. 

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]