Ξεπούλησαν τα κάστανα σε Μελιβοία - Κίσσαβο

Χαμόγελα για μία ακόμα χρονιά για τους παραγωγούς καστάνου στους παραδοσιακούς Δήμους Αγιάς και Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση της παραγωγικής ...


Χαμόγελα για μία ακόμα χρονιά για τους παραγωγούς καστάνου στους παραδοσιακούς Δήμους Αγιάς και Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας. Ήδη οι Συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν ξεπουλήσει, αποκομίζοντας ένα σημαντικό οικονομικό όφελος για τα μέλη παραγωγούς τους.


Καρποί Κισσάβου


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Καστάνου Καρδίτσας-Στομίου κ.Τριανταφύλλου (η οποία αριθμεί 72 μέλη), «Η φετινή παραγωγή κινήθηκε σε ικανοποιητικά ποσοστά. Παρήγαμε 390 τόνους, τους οποίους πουλήσαμε κατά το ήμισυ στη διεθνή (Ιταλία) και εγχώρια αγορά. Οι τιμές που απολαύσαμε ήταν για την κατηγορία Lux 3,53 ευρώ, στη δεύτερη κατηγορία 2,46 ευρώ και στην τρίτη κατηγορία 1 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Οργάνωση Παραγωγών έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης με προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ και την άνοιξη θα προχωρήσει στη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, ψυγεία - συσκευαστήρια. Εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν και για το ακτινίδιο, το οποίο παράγουν 15 μέλη παραγωγοί του. Αναφορικά με τη συγκομιδή καστάνου, αυτή πραγματοποιήθηκε ομαλά, παρά τα προβλήματα που σημειώθηκαν από την έλλειψη εργατών γης ανά την επικράτεια τη φετινή χρονιά, καθώς υπήρχε συνεργασία και προγραμματισμός από τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Μελιβοία


Στα ίδια ικανοποιητικά με πέρυσι επίπεδα κινήθηκε η φετινή χρονιά και για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας, ο οποίος διέθεσε την παραγωγή του σε Ιταλία, αλλά και στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συν/σμου κ. Βαγγέλη Κρανιώτη «οι τιμές διαμορφώθηκαν από το 1 ευρώ το κιλό για τα πιο ψιλά κάστανα έως και τα 3,40 ευρώ το κιλό για τα πιο χοντρά μεγέθη. Η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής πουλήθηκε, ενώ ένα μικρό μέρος της αποθηκεύθηκε για να πουληθεί, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενδεχομένως σε ακόμα καλύτερες τιμές. Τα σκισμένα κάστανα πωλούνται από τον παραγωγό στις λαϊκές αγορές 1-1,5 ευρώ».

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]