Δέσμευση Βορίδη για στήριξη σε ροδάκινα & νεκταρίνια

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΥΠΑΑΤ, o Χρ. Κέλλας ζήτησε από τον υπουργό Μ. Βορίδη να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της έ...


Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΥΠΑΑΤ, o Χρ. Κέλλας ζήτησε από τον υπουργό Μ. Βορίδη να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της έκτακτης de minimis στήριξης που θα λάβουν οι παραγωγοί για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα τον περασμένο Αύγουστο. 

Ζήτησε επίσης επίσπευση των διαδικασιών κατάρτισης φακέλου και έγκρισης του απαραίτητου κονδυλίου, ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της καταβολής των αποζημιώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο έχει αποφασίσει να ενισχύσει τους παραγωγούς ροδακίνων (συμπύρηνα, επιτραπέζια και νεκταρίνια) και σταφυλιών (crimson και superior) προκειμένου να καλύψει την απώλεια εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων, ενώ εγκαίρως ο κ. Κέλλας είχε καταθέσει σχετικό αίτημα. 

Ο υπουργός κ. Βορίδης απάντησε ότι «οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ (έχει καταρτιστεί ο κατάλογος των ποικιλιών που έχουν υποστεί ζημιά) και απομένει η συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το ύψος της αποζημίωσης. Αμέσως μετά, οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν και τον χρόνο καταβολής, η οποία με έναν πρώτο υπολογισμό τοποθετείται στις αρχές του νέου έτους».

 

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]