Δήμος Φαιστού: Ζήτησαν από τον Υπουργό τη στήριξη των παραγωγών της Μεσαράς

Τη στήριξη των παραγωγών του Δήμου Φαιστού, αλλά και των παραγωγών της Κρήτης, ζήτησαν στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με τον υπου...


Τη στήριξη των παραγωγών του Δήμου Φαιστού, αλλά και των παραγωγών της Κρήτης, ζήτησαν στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Καργάκης.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας που είχαν με τον Υπουργό, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο μήνα Δεκέμβριο πρόκειται να καταβληθούν στους παραγωγούς, οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι κατασκευές των θερμοκηπίων λόγω των χαλαζοπτώσεων.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο αντιδήμαρχος, ζήτησαν να ενταχθούν στα αγροτικά προϊόντα για τα οποία προβλέπονται ενισχύσεις λόγω του κορονοϊού, μια σειρά ακόμα από κωδικούς που παράγονται κατά κύριο λόγο από θερμοκηπιακούς παραγωγούς της Κρήτης. Ειδικότερα ζήτησαν από τον Υπουργό να ενταχθούν στο πλαίσιο των ενισχύσεων, η φθινοπωρινή πατάτα, το καρπούζι με κάλυψη, καθώς και λοιποί κωδικοί που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Υπουργός – όπως αναφέρεται – δεσμεύθηκε πως θα εξετάσει το αίτημα το οποίο θεωρεί δίκαιο, διευκρινίζοντας πως στο άμεσο διάστημα θα υπάρχουν σαφείς απαντήσεις. Σε πρώτο επίπεδο πάντως δήλωσε θετικός, εκτιμώντας ότι η διεύρυνση σε κωδικούς μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Ανέκαθεν υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Υπουργό, ο οποίος ακούει τα αιτήματα μας και έχει προχωρήσει στην ικανοποίηση πολλών από αυτά», ανέφερε ο κ. Ορφανουδάκης για να προσθέσει: «Η αρχική δήλωση του Υπουργού ήταν πως θα υπάρξει επέκταση των ενισχύσεων. Περιμένουμε και την επίσημη απάντηση, προσδοκώντας πάντα στο καλό των παραγωγών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Καργάκης σημείωσε: «Η επικοινωνία με τον Υπουργό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής κι εν γένει ανάπτυξη του Δήμου μας. Ειδικά οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν περιορίζονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαιστού, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές. Εμείς κρατάμε την κατ’ αρχήν θετική δήλωση του Υπουργού και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας».

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]