Χωρίς αποζημιώσεις οι πληγέντες αγρότες από τον «Ιανό» στην Καρδίτσα

Τρεις μήνες μετά το πέρασμα του Ιανού υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση παρά το γεγονός ότι οι καλλιέργειές τους υπέστησ...


Τρεις μήνες μετά το πέρασμα του Ιανού υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση παρά το γεγονός ότι οι καλλιέργειές τους υπέστησαν ζημιά στο 100%.Και αυτό γιατί η οριοθέτηση των περιοχών έγινε από τον ΕΛΓΑ με χρήση δορυφορικής εικόνας, ωστόσο ο δορυφόρος αποτύπωσε την κατάσταση μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Υπάρχουν καλλιέργειες με ολοκληρωτική καταστροφή από νερά που υποχώρησαν αλλά και καλλιέργειες που πλημμύρισαν μετά την αποτύπωση της κατάστασης από το δορυφόρο.

Έτσι δεν έλαβαν ακόμη την προκαταβολή των περίπου 100 ευρώ ανά στρέμμα. Μια από τις περιοχές αυτές είναι η τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας, ο Αγροτικός σύλλογος της οποίας αποφάσισε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να παρατάξει τα τρακτέρ στην πλατεία του χωριού.

Σήμερα στην Αγία Τριάδα βρέθηκαν και μέλη του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας που έχουν επισημάνει αρκετές φορές το συγκεκριμένο ζήτημα.
 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Τζέλλα οι αγρότες ούτε πούλησαν ούτε έλαβαν αποζημίωση, ενώ είδαν «ψαλιδισμένα» και τα ποσά των «τσεκ», και αναμένουν να καταβληθεί έστω την προκαταβολή για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές.

 

volos.ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]