Μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία κυρίως στα εσπεριδοειδή από τις βροχοπτώσεις τον ισχυρό άνεμο & το χαλάζι

  Σημαντικές είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν, κυρίως στα εσπεριδοειδή, από την δυνατή βροχόπτωση, τον ισχυρό άνεμο, αλλά και το χαλάζι... 

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν, κυρίως στα εσπεριδοειδή, από την δυνατή βροχόπτωση, τον ισχυρό άνεμο, αλλά και το χαλάζι, που έπληξε τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.


Συγκεκριμένα από την βροχή ξεχείλισαν χείμαρροι στα Μακρίσια, στα Καλυβάκια και στο Κάτω Σαμικό, με αποτέλεσμα το νερό να μπει μέσα στις καλλιέργειες και να σημειωθούν μεγάλες ζημιές σε όσα πορτοκάλια είχαν μείνει πάνω στα δέντρα.


Αυτή η καταστροφή φέρνει και πάλι σε απόγνωση τους παραγωγούς, που βλέπουν τον κόπο τους να κινδυνεύει να πάει χαμένος για μία ακόμη φορά. Πέρα από την δυνατή βροχή που οδήγησε στο να «φουσκώσουν» τα ρέματα της περιοχής, είχαμε στο Κάτω Σαμικό και δυνατό αέρα που έριξε από τα δένδρα τα πορτοκάλια, τα οποία έπεσαν στο έδαφος και δημιούργησαν ένα πυκνό στρώμα.

Προβλήματα στα ορεινάΣοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν σε ορεινές τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου όπως στο Λατζόι, στο Γούμερο και την Αγία Άννα. Στο Γούμερο σημειώθηκαν κατολισθήσεις, «κόπηκαν» αγροτικοί δρόμοι και έχουν «σπάσει» γεφύρια, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση από αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ζημιές επίσης καταγράφηκαν σε λιοστάσια και καλλιέργειες Στο Λατζόι ο ποταμός Ενιπέας «φούσκωσε» σε ένα συγκεκριμένο σημείο πλημμυρίζοντας χωράφια και βοσκοτόπια.

Γλύτωσαν το εκκλησάκιΣτο μεταξύ, στο… παρά πέντε αποφεύχθηκαν για μία ακόμη φορά τα χειρότερα στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αη- Γιαννάκη στον Πύργο, από την ξαφνική και έντονη νεροποντή, λόγω του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει σε έντονες βροχοπτώσεις η περιοχή του Ροφιά, αλλά και της Κεραίας.

Όμως χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, έγινε γρήγορα με αντλίες νερού η άντληση των υδάτων χωρίς να εισέλθουν στο εσωτερικό χώρο του ιστορικού Ναϋδρίου.

ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterΣχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]