ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαχείριση φυτοφθόρας (σήψης ριζών) με φασματογράφηση σε καλλιέργειες καρυδιάς

 

Η Χιλή είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας καρυδιών στον κόσμο, με περίπου 30.000 εκτάρια καλλιεργειών καρυδιάς να απλώνονται σε εννέα γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια παραδοσιακή χιλιανή καλλιέργεια, η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση ωθεί νέες φυτεύσεις σε περιοχές με λιγότερο από ιδανικές συνθήκες, όπως περιοχές με περισσότερη υγρασία και βαρύτερα εδάφη.

Αυτή η επέκταση έχει αφήσει τους Χιλιανούς καλλιεργητές να αντιμετωπίζουν έναν νέο εχθρό: τη σήψη της ρίζας και της κορώνας, μια μυκητιακή λοίμωξη που προκαλείται από φυτοφθόρα (Phytophthora - PT). Η φυτοφθόρα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου δέντρων καρυδιάς στη Χιλή.

Η Dynamic Wings, ένας πάροχος αγρονομικών υπηρεσιών από αέρος στη Χιλή, συνεργάστηκε πρόσφατα με έναν καλλιεργητή καρυδιάς που βρίσκεται κοντά στη μητροπολιτική περιοχή του νοτιοδυτικού Σαντιάγο. Η λήψη εικόνων και δεδομένων υψηλής ανάλυσης έγινε με χρήση ενός πολυφασματικού αισθητήρα MicaSense RedEdge.

συνέχεια του δημοσιεύματος εδώ: prapopoulos.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Διαχείριση φυτοφθόρας (σήψης ριζών) με φασματογράφηση σε καλλιέργειες καρυδιάς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: