ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φόβοι για μεγάλες ζημιές στα σιτηρά


Όλα δείχνουν ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα ξανανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς σιτηρών, προκειμένου να υποβληθούν νέες αιτήσεις αποζημίωσης, καθώς μετά τις 25 Απριλίου, οπότε είχε λήξει η κανονική προθεσμία, άρχισαν να φαίνονται οι ζημιές στην παραγωγή, τόσο από τον παγετό της 9ης Απριλίου, όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν.

Οι κ. Λυκουρέντζος και Δούκας από τον ΕΛΓΑ γνωρίζουν για την έντονη και εκτεταμένη καταστροφή που έχει σημειωθεί στα σιτηρά της χώρας σε διάφορες περιοχές Ελλάδας. 

Με επιστολή του ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας ζητά από τον τοπικό ΕΛΓΑ να παραταθεί η σχετική προθεσμία, καθώς οι ζημιές, που υπέστησαν τα σιτηρά, μακράν η πιο εκτατική καλλιέργεια του Νομού μας, από τους απανωτούς παγετούς είναι πλέον εμφανείς μετά και την άνοδο της θερμοκρασίας. Καχεκτικά φυτά και μισογεμάτα στάχυα είναι τα χαρακτηριστικά, που επικρατούν.

Οι μειώσεις στον Νομό Λάρισας θα είναι σημαντικότατες. Πολλοί παραγωγοί πίστεψαν ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα από τους συνεχόμενους παγετούς με αποτέλεσμα να μην κάνουν δηλώσεις. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίστηκε και πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση».Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Φόβοι για μεγάλες ζημιές στα σιτηρά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: