Αυστηρότεροι έλεγχοι καυσαερίων από Ε.Ε. και ΗΠΑ

Αυστηρότερα κριτήρια στους ελέγχους καυσαερίων σε οχήματα, στο εξής και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, προανήγγειλαν η Ευρωπαία επίτρο...


Αυστηρότερα κριτήρια στους ελέγχους καυσαερίων σε οχήματα, στο εξής και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, προανήγγειλαν η Ευρωπαία επίτροπος Βιομηχανίας Μπιενκόβσκα και η αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος EPA.

Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. ανακοίνωσαν, με αφορμή το σκάνδαλο με τις παραποιημένες τιμές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της Volkswagen, ότι επίκειται η υιοθέτηση αυστηρότερων προδιαγραφών στους ελέγχους καυσαερίων.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος EPA προανήγγειλε σε επιστολή προς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων επιπρόσθετους ελέγχους, στους οποίους θα διαπιστώνονται οι τιμές των ρύπων σε κανονικές συνθήκες οδήγησης στον δρόμο και όχι, όπως μέχρι σήμερα, μόνο σε εργαστήρια.
Αποφασιστικό ήταν και το μήνυμα της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου για τη Βιομηχανία Ελζμπιέτα Μπιενκόβσκα, η οποία έκανε λόγο για μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις απάτης. Όπως είπε, Ε.Ε. έχει αναπτύξει τεστ εκπομπών για τον έλεγχο των οχημάτων στον δρόμο, η πραγματοποίηση των οποίων πρόκειται να αρχίσει από τον προσεχή Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Ματίας Μίλερ, που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του χθες το βράδυ και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, δεσμεύθηκε για πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου, προαναγγέλλοντας αυστηρότερους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τη διεύθυνση της επιχείρησης. 
zougla.gr

Σχόλια