Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρέσβη του Καναδά Robert Peck

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, ο οποίος ολοκληρώνε...


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, ο οποίος ολοκληρώνει την θητεία του στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες.

Εκτενώς συζητήθηκε το ζήτημα των μεταφορών με υδροπλάνα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την θετική άποψη της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μεταφορικού κλάδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη γίνει βήματα προόδου, προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες οι οποίες δημιουργούν προσκόμματα στην αδειοδότηση νέων υδατοδρομίων, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας.

Κύρια επιδίωξη είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, αλλά με την τήρηση στο ακέραιο των σχετικών διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τους κανόνες ασφάλειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπου αποτιμήθηκε θετικά η διάθεση διαλόγου ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Σχόλια