Πότε θα δοθεί η εξόφληση από τις αγροτικές επιδοτήσεις

Έως το Πάσχα φαίνεται ότι πηγαίνει το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2015 την ίδια στιγμ...


Έως το Πάσχα φαίνεται ότι πηγαίνει το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2015 την ίδια στιγμή που ο έλεγχος των ενστάσεων που υπέβαλλαν οι παραγωγοί φαίνεται ότι θα πάρει πολύ καιρό.

Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ να είναι σε θέση να καταβάλει είναι το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (10%) να δοθεί μαζί με την πράσινη ενίσχυση μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα και όχι τον Μάρτιο που ήθελαν σε προηγούμενες διαβεβαιώσεις της η ηγεσία του Υπουργείου.

Οι ενστάσεις (αναθεώρηση) που κατατίθενται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επί του προσδιορισμού προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης κλείνουν την 1η Φεβρουαρίου, μετά από παράταση που είχε δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα λάθη και οδήγησαν χιλιάδες παραγωγούς δικαιούχους των αποζημιώσεων να προβούν σε ενστάσεις με αποτέλεσμα οι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να χρειαστούν καιρό για να ολοκληρωθούν.

Οι λόγοι αναθεώρησης του προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων είναι οι ακόλουθοι:

α) Διαπίστωση ανακριβειών στα ατομικά τους στοιχεία ή ενημέρωση αλλαγών, σε περίπτωση αλλαγής.

β) Δικαίωση ένστασης ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15/05/2014, το αποτέλεσμα της οποίας επηρεάζει τον υπολογισμό της αξίας των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2014 και δεν έχει ληφθεί υπόψη.

γ) Απένταξη από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών το 2015. δ) Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργού. ε) Αλλαγή περιφέρειας κατανομής δικαιωμάτων, όπου ανήκει το αγροτεμάχιο σε περίπτωση ασυμφωνίας.

dikaiologitika.gr

Σχόλια