Π. Σκουρλέτης: Στημένο παιχνίδι με τη ΔΕΗ, αλλά θα σεβαστώ όποια απόφαση

«Είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. ...


«Είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στημένο αποκάλεσε τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018».

«Είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε κάποια στελέχη των τεχνικών κλιμακίων βαποράκια συμφερόντων και υποστήριξε ότι θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία. «Δεν μπορώ να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ όσο - όσο και κατηγόρησε τη διοίκηση της Επιχείρησης ότι δεν πίστεψε και δεν προώθησε το σχέδιο για συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να μην υποχρεωθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία. Πάντως, εκτίμησε ότι έχουν εξαιρεθεί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα συμπεριληφθούν μόνο τα λιγνιτικά και πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων. 

Επίσης, έκανε λόγο για συμφέροντα που κάνουν πόλεμο στην κυβέρνηση από το εσωτερικό και το εξωτερικό και για κάποιους που επιθυμούν να εξοντώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι κατά την πεποίθησή του, ο κ. Σόιμπλε θα ήθελε στην εξουσία τη Ν.Δ., ως συγγενικό κόμμα. 

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο διάδοχός του στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του, ωστόσο ο ίδιος νωρίτερα δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις στα ενεργειακά. «Κάθε προηγούμενη ταυτότητα παραμένει, δεν απαλείφεται» ανέφερε με νόημα.

«Δεν είμαι δογματικός»

«Να πωλήσουμε το 40% για 300 εκατ. ευρώ; Είναι επιχειρήματα του αέρα αυτά. Ναι, μπορεί και να πουλήσεις, δεν είμαι δογματικός, αλλά μέσα από δικό μας σχεδιασμό, όχι επιβαλλόμενο», σημείωσε.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε…», συμπήρωσε και γνωστοποίησε ότι την Τρίτη είχε κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις, γιατί έτσι έχει γαλουχηθεί. «Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πώς αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε, αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή.

Τέλος, υποστήριξε ότι με τη στάση του και τις τοποθετήσεις του σχετικά με τη ΔΕΗ «προσπαθεί να λειάνει την εκκολαπτόμενη απόφαση».

«Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, για να προσθέσει πως δεν είναι δογματικός και δεν διαφωνεί με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ούτε είναι οπαδός των μονοπωλιακών καταστάσεων.

naftemporiki.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια