Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμ...
Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο… Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα δροσερό γλύκισμα…
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μπισκότα digestive (220γρ.) *
- 80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
- 1 φλιτζάνι νερό καυτό
- 1 λεμόνι το χυμό
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- Ζάχαρη άχνη [προαιρετικά] για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου, να παγώσει πολύ καλά.
Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ταψάκι** και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο.
Χτυπάτε με μίξερ χειρός το παγωμένο εβαπορέ γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά.
Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αδειάζετε το μείγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα την επομένη, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.
** Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ατομικές μερίδες σε μικρά ατομικά στρογγυλά φορμάκια ή ατομικές μικρές στρογγυλές ταρτιέρες
* Εναλλακτικά βάλετε μπισκότα πτι μπερ αντί για digestive.
Sintayes.gr
Σχόλια