Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο

Μια συνταγή για υπέροχους λαχανοντολμάδες. Ένα χειμωνιάτικο, πεντανόστιμο, παραδοσιακό φαγητό γι...


Μια συνταγή για υπέροχους λαχανοντολμάδες. Ένα χειμωνιάτικο, πεντανόστιμο, παραδοσιακό φαγητό για το καθημερινό, το κυριακάτικο αλλά και για το γιορτινό τραπέζι μας.

Υλικά συνταγής
  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 200 γρ. ρύζι
  • 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη κρέμα αυγολέμονο:
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζουμε το λάχανο το σουρώνουμε και ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα. Σοτάρουμε σε 3 κ.σ. όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το λεμόνι.
  2. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, προσθέτουμε σε κάθε ένα 1 κ.γ. γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά τους λαχανοντολμάδες, φροντίζοντας να μη γίνουν πολύ μεγάλοι. Τους τοποθετούμε σε μια λαδωμένη κατσαρόλα, κολλητά τον ένα δίπλα στον άλλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και νερό να τους σκεπάζουν καλά και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Τους αφήνουμε να βράσουν για 45′ σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
  3. Για τη κρέμα αυγολέμονο: Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, σε μικρή κατσαρόλα χωρίς να ανάψουμε το μάτι, ενσωματώνουμε ανακατεύοντας  τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε σταδιακά στη κατσαρόλα ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε και το ζωμό, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες στη πιατέλα και σερβίρουμε.
Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Σχόλια